Auratisztítás

Miért fontos az auratisztítás?

Manapság a legtöbben természetesnek vesszük a napi tisztálkodást, ám a test finomenergetikai szintjeinek megtisztítása, azaz az auratisztítás, szinte teljesen feledésbe merült kultúránkban. Pedig, ha van valami, ami még a rendszeres tértisztításnál is fontosabb, az éppen az auratisztítás. Az aura tisztasága nagyban befolyásolja az életminőségünket, hiszen a bennünket körülvevő tér – a valóságunk – belőlünk és általunk teremtődik.

Őseink jól ismerték az auratisztítás jelentőségét. A sivatagban élő beduin törzseknél a mai napig fennmaradt az a szokás, hogy idegenek csak akkor léphetnek be a sátrukba, ha előtte körbefüstölik őket tömjénnel, megtisztítva így az aurájukat és fertőtlenítve ruházatukat.

Az auratisztítás előnyei

A rendszeres auratisztításnak számos előnye van:

  • Másoktól átvett energiák kitisztítása: Segít önazonosabbnak lenni, hogy valóban a saját életünket éljük.
  • Diszharmonikus energiák eltávolítása: Kiegyensúlyozottabbá, erősebbé és pozitívabbá válhatunk.
  • Korábban teremtett energiák kitisztítása: Támogatja a gyógyulás és változás folyamatát.
  • Összehangolás a belső énünkkel: Erősíti a kapcsolatot a bennünk élő Bölcsességgel.
  • Spirituális fejlődés: Erősíti azt az aspektusunkat, hogy testben élő végtelen, spirituális lények vagyunk.

Amíg nem szerzünk benne gyakorlatot kérhetjük spirituális tanácsadó segítségét.
A tavaszi megújulás részeként, a böjtöt támogatva, érdemes napi szinten is tisztítani auránkat, hogy a megtisztulás ereje és hatása megsokszorozódjon.

Növényekkel való tisztítás
Az auratisztításhoz használt növények és technikák változatosak. Az egyik legegyszerűbb módszer a Palo Santo fa vagy a fehér zsálya levéllel történő füstölés. Ezeket a növényeket közvetlenül használhatjuk, anélkül, hogy füstölőedényre lenne szükségünk.

A faszenes füstölés mellett döntve jelentősen bővül a felhasználható füstölőszerek választéka. Használhatunk különféle tömjéneket, tömjénkeverékeket, világos kopálokat, valamint növényi kötegeket, mint a zsálya, feketeüröm, levendula és rozmaring. Ezen kívül speciális auratisztításra készült füstölőkeverékek is elérhetők.

Tisztíthatjuk auránkat 100% tiszta, prémium minőségű füstölőpálcikákkal és kúpokkal is, melyek olyan növényeket és gyantákat tartalmaznak, mint a tömjén, fehér zsálya és Palo Santo. Figyeljünk arra, hogy ezek a termékek megfelelő arányban tartalmazzanak növényi alapanyagokat, hogy a tisztító hatás valóban érvényesüljön.

Az auratisztítás hatása

A rendszeres auratisztítás hosszú távon jelentősen javíthatja életminőségünket. Sokan arról számolnak be, hogy jobban érzik magukat, energikusabbak és harmonikusabb az életük. Az élet számos területén – legyen szó párkapcsolatról, munkahelyi teljesítményről vagy egészségről – pozitív változások tapasztalhatók. Az auratisztítás tehát nem csupán egy spirituális gyakorlat, hanem egy átfogó módszer, mely segít harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb életet élni.

Az auratisztítás rituáléja során érdemes figyelmet fordítani a megfelelő előkészületekre és a tudatos jelenlétre. Ne feledkezz meg a csakra tisztítás fontosságáról sem.