A színek hatásai

A színek varázslatos erejűek élénkítenek, nyugtatnak, gyógyítanak. A színek vizualitása az egyik leghatékonyabb módszer, ha rendszeresen alkalmazzuk.

Aktivizálják az agyat, és kedveznek a kommunikációs folyamatoknak. Az üde színek és a színes környezet nemcsak lelkünket simogatja, de különleges erejével testünkre is gyógyító hatással van! A pszichológusok szerint a színek többsége jótékony hatással van az ember hangulatára, ezért egyre gyakrabban alkalmazzák a fényterápia mellett a színfürdőt is.

A VÖRÖS

Aktivizál, élénkít, lendületesebbé tesz. Újra rendelkezésre bocsátja a mélyen rekedt energiát, a pangó, renyhe és redukálódó folyamatokat új lendületbe hozza, erősíti a gondolkodást. Melegítően hat, a vért mozgásba hozza, és jó minden olyan fájdalomnál, amit a vér pangása okoz. (alacsony vérnyomás, bénulás, ájulásra való hajlamra, serkenti a gyengén működő szerveket)

Gyógyítólag hat: vészes vérszegénység, impotencia, frigiditás, fogyás, izomgörcs, érrendszeri problémák kezelésére, legyengült bőr, cellulitisz, hátfájás.

A KÉK

Megnyugtat, koncentrálásra késztet, hűt. Fájdalomcsillapító, gyulladás gátló, csökkenti a vérnyomást.

Gyógyítólag hat: különféle torokbetegségek (struma, rekedtség, gégehurut), fogzási panaszokra, idegességre, lámpalázra, vizsgadrukkra, migrénre, lázra.

A SÁRGA

Erősítő, tonikus hatású, felderít. Serkent anélkül, hogy felizgatna, szétárasztja az energiát, erősíti a túl gyenge folyamatokat, erősíti az idegeket.

Gyógyítólag hat: gyomorbántalmakra, kövérségre, máj- és epebajokra, hasnyálmirigy, cukorbetegségre, ízületi gyulladásra.

A ZÖLD

Nyugtató, fertőtlenítő hatása is van.

Gyógyítólag hat: szív-, tüdőbetegségre, szemzavaroknál, szemhibáknál, fejfájásra, gátolja a sejtburjánzást, égésekre enyhítő, műtéti hegek megszüntetésére, lábszárfekélyre.

A NARANCSSÁRGA

Segíti a felépülést, élénkít, melegít. Az energiát lágyabban éleszti, mint a vörös és nyugodtabb a felépülés, oldja a görcsös folyamatokat, derűssé tesz.

Gyógyítólag hat: a pajzsmirigy és egyéb hormonzavarokra, izommerevedésre, agresszióra, bőrbajokra.

AZ IBOLYAKÉK

Túlsúlyban a központi idegrendszert befolyásolja, fokozza az alvás készséget, nyugtat.

Gyógyítólag hat: az idegekre, epilepsziára, álmatlanságra, feledékenységre, hasmenés, hólyaghurutra, isiász, és lumbágó betegségekre.

A színfürdő nem csodaszer, csupán a polarizált fény segítségével serkenti az immunválaszért felelős sejtek működését, így mozgósítani lehet a szervezet természetes védekezési mechanizmusát. Ösztönzi az öngyógyító erőket, tehermentesíti a szervezetet, regeneráló folyamatot indít be. Nincs ellenjavallat, nincs mellékhatás.

Reikivel kombinálva tökéletes párost alkotnak.

Jól jönne egy kis segítségKeress bátran!