Egy nagyon jól szervezett Gyógyító napra voltam hivatalos szombaton, a gödi Művelődési házba, mint szolgáltató.

Mindenféle terület képviselte magát, igazán bőséges, és változatos volt a felhozatal. Hogy csak néhányat említsek: voltak masszőrök, energiagyógyászok, szellemsebészek, csontkovácsok, látók, jósok, és különböző terapeuták. Én lélekterapeutaként voltam jelen.

9 órakor kezdődött a rendezvény, és egészen délután 4-ig folyamatosan jöttek a kliensek, érdeklődők, és gyógyulni vágyók.

A segítők, és a gyógyítók körben állva, egy rövid ráhangolódással kezdték a napot, ahol áldást is kértünk a tevékenységeinkhez.

A vendégek, a bejáratnál regisztrálták magukat, hogy hova, és kihez szeretnének menni. Konkrét időpontot kaptak, egy papírra felírva, hogy mikor hol várják őt. Mindenkinek 30 perce volt 1-1 kezelésre. Egyik páciens felállt, és már ült is le a következő. Néha akadt egy kis csúszás, vagy kavarodás, olyankor tudtunk elszaladni egy rövid kávé szünetre, de egyébként folyamatosan jöttek a látogatók. Volt, aki célirányosan, a problémáira kereste a megoldást, volt, aki minden kollégát meglátogatott, kipróbálta a kezeléseket, elbeszélgetett 1-1 segítővel.

Délben tartottunk egy ebédszünetet. A szervezők megvendégelték a szolgáltatókat. Egyébként a rendezvény ideje alatt folyamatosan volt kávé, ásványvíz, és szendvics.

Majd a kis pihenő után újra belevetettük magunkat a munkába.

Igazán jólesett, amikor egy vendég visszajött, hogy minden beigazolódott, amit mondtam, és amikről beszéltem, mert ugyanazzal a problémájával több szakemberhez is leült, és Ők is megerősítették. Sőt! A jóslás alkalmával még a kártya is azt mutatta.

Több érdeklődő érkezett hozzám úgy, hogy hallott már rólam, mert valamelyik kolléga, vagy kliens ajánlott neki. Ezúton is hálásan köszönöm mindenkinek!

A többi szolgáltatóval beszélgetve azt állapítottuk meg, hogy jellemzően az elengedés, az önbizalomhiány, és a stressz a főprobléma. Bár hozzám feltűnően sokan érkeztek olyanok, akik a gyász valamelyik fázisában akadtak meg, vagy egy közeli hozzátartozójának van függőségi problémája.

Akadt egy olyan esetem is, ahol nem éreztem magam kompetensnek, így bemutattam a Hölgyet egy másik kollégának, akiről tudtam, hogy tud segíteni. Valamiért nekem ez volt a nap legszebb pillanata, amikor egymásra találtak. Jó volt látni a kliens csillogó szemét, hogy végre megtalálta  a megoldást a problémájára.

A másik aranyos történet, amikor egy idős nénivel épp az aktuális gondjairól beszélgettünk, megemlítette, hogy nagyon fáj a lába is. Természetesen megvizsgáltuk lelki oldalról is a fájdalmát, de tovább küldtem reiki kezelésre az egyik tanítványomhoz. Elmondtam a néninek, hogy milyen kezelést kérjen. Aranyos volt, kikerekedett szemekkel nézett rám, hogy Ő bizony ezt nem tudja megjegyezni. Hiába mondtam, hogy semmi gond, mert a kollegina tudni fogja, hogy mit kell tennie, ha elmondja hol fáj, de csak akkor nyugodott meg, ha felírtam neki egy papírra.

Ezen azért elmosolyodtam. Nézhetjük úgy, hogy „receptre” írtam fel a néninek a reiki kezelést? – talán egy rögzült szokás lehet ez, jellemzően az idősebbeknél. Valaki, akiben megbíznak, pl egy orvosban, (Én nem vagyok az!) felírja neki a teendőket, a kezelést, a beutalót, vagy a gyógyszereket. Mert az így van jól, és az fog használni.

Mondanom sem kell, a néni mosolyogva jött vissza megköszönni, és eldicsekedte, hogy sokkal jobban van.

A nap vége felé, ahogy lazult a tömeg, jutott idő egy kicsit magamra is. Pont be tudtam jutni egy kiropraktőrhöz. Hát kérem szépen! Ez a fiú valami csoda! Nagyon tud! A kezelés után szinte repültem, és mintha 10 kilóval könnyebb lettem volna.

Nem kértem engedélyt, hogy megnevezhessem, így nem teszem, de ha valakinek gerinc problémái vannak, akkor csak Őt fogom ajánlani!

A rendezvény végén ismét körbeálltunk, hálát adtunk a sok vendégért, és a csodás napért.

A szervezők egy kis meglepetéssel kedveskedtek. Minden szolgáltatónak egy mécsessel, és egy emléklappal köszönték meg az egész napos munkát.

Ja! És még valami. Nem volt cica harc, konkurencia, és vita. Egymást segítettük, ajánlottuk, támogattuk. Mert lehet ezt így is!

Nemes, és hasznos kezdeményezés, mert segíteni csak így lehet. Így érdemes!

Nagyon szépen köszönöm a meghívást a szervezőknek, és a megtisztelő bizalmat a hozzám fordulóknak.

Októberben folytatjuk!

Kérj értesítést az új bejegyzésekről és tevékenységeimről.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg! Köszönöm!

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram